lördag 18 april 2015

Supersnabb chiagröt

Chiagröt med hemmagjord yoghurt. Manuckabär, mandlar och valnötter samt gojjibär och kokos som strössel.
Få har nog undgått att missa superfröet chia. Och så användbart det är. Chiafröet sväller och bildar en gelé runt sig då de blötläggs. Vi brukar göra vår frukost-chiagröt på kvällen (en större sats som räcker och håller i tre dagar). Väldigt skönt och tidseffektivt att bara ställa fram och äta på morgonen. Den här chiagröten har vi ofta. Vi äter den tillsammans med frukt, bär, hemmagjord yoghurt eller smoothie. Lite fröer och torkad frukt brukar strösslas på. Här har vi den med vår hemmagjorda yoghurt (kan återkomma till den i ett annat inlägg).

Supersnabb chiagröt
1 dl havreflingor
2 dl vatten/havremjölk/mandelmjölk/kokosmjölk (vi väljer det vi har hemma eller känner oss sugna på)
1-2 msk chiafrön (det går fint att öka på mängden om man önskar)
2-3 msk sesamfrö (det går fint att öka på mängden om man önskar)
1 tsk agavesirap
en nypa vaniljpulver
(gott att blanda i frysta bär direkt i gröten)

Blanda ihop alla ingredienser på kvällen, ställ i kylen och ät på morgonen. Håller i ca 4 dagar. Går självklart att värma också, men det brukar vi inte göra (raw food)

Smaklig morgon, mellanmål eller kväll!
Frida

Inga kommentarer: